Zonnemachtssystemen op Daken van 500 Treinen

October 14, 2015
Laatste bedrijfsnieuws over Zonnemachtssystemen op Daken van 500 Treinen

Kijkend om het succes van een proefproject uit te breiden dat de daken van treinen zag die met zonnemachtssystemen worden behandeld, is de Indische Overheid van plan om een gelijkaardig maar groter plan financieel te steunen.

 

De overheid kan subsidies aan Indische Spoorwegen aan de systemen van de opstellings zonnemacht boven op 500 treinen verstrekken. De systemen aan machtsverlichting, ventilators, en airconditioningssystemen aan boord van de treinen worden gebruikt, terwijl de potentiële subsidie door het Nationale Schone Energiefonds kan worden verstrekt, dat door de belasting bijgevuld wordt die op kolenmijn of ingevoerd in India wordt geheven.

 

Dit programma is naast het bestaande plan aan opstelling 500 mw-dak zonnecapaciteit bij spoorwegenposten over het land.

 

Beide plannen zouden moeten reusachtige financiële besparingen aan Indische Spoorwegen brengen, wat waarschijnlijk de enige grootste consument van elektriciteit in het land is. In 2013-14, verbruikten de Indische Spoorwegen 17.5 miljard kWu elektriciteits, of ongeveer 1.8% van de totale elektriciteit produceerde in India. Daarnaast moet het ook beduidend hogere tarieven betalen dan andere categorieën van de consument.

 

De Indische Spoorwegen plant aan bron 10% van zijn elektriciteitsvraag van hernieuwbare energiebronnen tegen 2020. Vorige maand, ondertekende het een overeenkomst met het Ministerie van Nieuw & Duurzame energie aan de projecten van de opstellingsduurzame energie, met inbegrip van dakprojecten, nut-schaal projecten, zonnewater verwarmingssystemen, en de zonnesystemen van de straatverlichting. Het Ministerie van Spoorwegen kondigde ook vorig jaar aan dat het opstelling 1 GW van zonnemachtscapaciteit in de loop van de volgende 5 jaar.

 

De Indische Spoorwegen plant aan opstellings zonnemacht op grote schaal ook projecten op zijn ongebruikt land, en kunnen openbare aanbestedingen voor concurrerende veilingen van de projecten aan opstelling deze elektrische centrales.